Hypotheken

Hollink-Beeldmerk

Hypotheekvormen

Op 1 januari 2013 zijn de regels voor hypotheekrenteaftrek voor de eigen woning ingrijpend veranderd. Om voor en nieuwe hypotheek recht te hebben op renteaftrek kun je uitsluitend nog kiezen voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek of deze vormen met elkaar combineren.

 

Als je voor 1 januari 2013 een ‘oude’ hypotheekvorm hebt afgesloten, behoud je het recht op hypotheekrenteaftrek. Bij verhuizing, kun je de hypotheekvorm tegen bepaalde voorwaarden gewoon meenemen.

 

Welke vorm het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen.
Annuïteiten Hypotheek

Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek betaal je gedurende de looptijd een vast brutobedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. In het begin betaal je veel rente en los je weinig af. Aan het einde betaal je weinig rente en los je veel af. Het brutobedrag blijft steeds hetzelfde. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek in zijn geheel afgelost.

Lineaire Hypotheek

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af. Deze aflossing is elke maand hetzelfde. Daarnaast betaal je elke maand hypotheekrente over de restschuld. Omdat je schuld elke maand kleiner wordt, betaal je steeds minder hypotheekrente. Hierdoor worden je hypotheeklasten elke maand kleiner. Aan het einde van de looptijd heb je de hypotheek in zijn geheel afgelost.

Meer weten over onze diensten?

Actuele hypotheekrente

Als je een hypothecaire lening aangaat betaal je hiervoor een vergoeding oftewel ‘hypotheekrente’ aan de geldverstrekker. Deze hypotheekrente maakt samen met de aflossing onderdeel uit van je maandlasten. De hoogte van de rente kan per geldverstrekker en per rentevast periode sterk verschillen.

 

Omdat Hollink Financieel Advies toegang heeft tot vrijwel alle geldverstrekkers in Nederland profiteer je altijd van het beste advies én een scherp tarief, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Check hieronder de actuele rentestanden bij verschillende geldverstrekkers. Wil jij meer weten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

“Doen wat je belooft.”

Dat in combinatie met onze Twentse nuchterheid verzekert jou ervan dat de zaken

die jij ons toevertrouwt tot in de puntjes wordt geregeld!