fbpx
Diensten

Belangrijke stappen bij het afsluiten van een startershypotheek.

In onze adviespraktijk ontvangen we heel veel vragen van starters over hoe het traject van het aankopen van een huis tot aan de notaris verloopt. Graag geef ik hier uitleg over. Met het afsluiten van een hypotheek doorloop je een aantal belangrijke stappen. Deze stappen zijn:

  1. Oriëntatie: ga op zoek naar informatie over hypotheken en financieringen. Je kunt bijvoorbeeld websites raadplegen, advies vragen aan vrienden en familie of een hypotheekadviseur inschakelen.
  2. Berekening van de maximale hypotheek: bepaal wat je maximale hypotheek is. Dit hangt af van je inkomen, eventuele schulden en andere financiële verplichtingen.
  3. Zoeken van een passende hypotheek: ga op zoek naar een hypotheek die past bij jouw situatie. Hierbij kun je denken aan een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.
  4. Offerte aanvragen: vraag een offerte aan bij de hypotheekverstrekker van jouw keuze. In deze offerte staan de voorwaarden van de hypotheek en de rente die je moet betalen.
  5. Acceptatie van de hypotheek: ga akkoord met de offerte en accepteer de hypotheek. Hierna wordt er een afspraak gemaakt bij de notaris voor het passeren van de akte.
  6. Passeren van de akte: teken de akte bij de notaris en de hypotheek is officieel afgesloten.

Het afsluiten van een hypotheek is ingewikkeld. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren en adviseren door een Erkend hypotheekadviseur.

Hoe kies je de adviseur die het beste bij je past?

Een adviseur werkzaam bij een bank weet alles van de producten van de bank en is vaak een echte specialist in deze producten. Vaak wil een bank ook dat de hypotheekklant er gaat bankieren. Dat wil zeggen dat de betaalrekening moet worden ondergebracht bij deze bank.

Een adviseur die werkzaam is bij een onafhankelijk advieskantoor kan in veel gevallen een aanbod uitbrengen van elke bank. Dit heeft als voordeel dat er gezocht kan worden naar een lage rente in combinatie met goede voorwaarden. De verplichting om ook bij deze bank te gaan bankieren is niet altijd van toepassing.

Via reviewsites als www.advieskeuze.nl kun je een goed beeld krijgen van wie de adviseur is en wat klanten van zijn of haar dienstverlening vinden. Natuurlijk zijn vrienden en familie ook een goede vraagbaak.

Onlinehypotheekadvies.nl

Voor de starter die goed geïnformeerd is en heel veel zelf kan regelen, biedt Hollink Financieel Advies dienstverlening op maat en een bijpassend laag tarief voor deze dienstverlening. Na het doen van een kennistoets bepalen we samen of het online hypotheekadvies geschikt is. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Bel: 053 74 00 110 | WhatsApp: 06 520 700 10

Mail: info@martinhollink.nl of kijk op www.onlinehypotheekadvies.nl voor meer informatie!