fbpx

Het belang van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) bij je hypotheek: Bescherming voor jou en je nabestaanden.

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Naast het bepalen van de juiste hypotheekvorm en rente, is het ook essentieel om aandacht te besteden aan de bescherming van jouw nabestaanden. Een overlijdensrisicoverzekering biedt de nodige gemoedsrust, aangezien deze verzekering ervoor zorgt dat jouw hypotheek (deels) wordt afgelost in geval van overlijden. In dit BLOG bespreken we het belang van het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek en hoe Hollink Financieel Advies je hierbij kan ondersteunen.

1. Bescherming van jouw nabestaanden: Een overlijdensrisicoverzekering speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de financiële stabiliteit van jouw nabestaanden. In het geval dat jij komt te overlijden, wordt de (rest)schuld van de hypotheek gedekt door de verzekering. Hierdoor kunnen jouw nabestaanden in hun vertrouwde woning blijven wonen zonder zich zorgen te maken over de hypotheeklasten. Het biedt hen de broodnodige financiële bescherming en gemoedsrust tijdens een moeilijke periode.

2. Hoogte van het verzekerde bedrag: Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is het belangrijk om het verzekerde bedrag zorgvuldig te bepalen. Dit bedrag moet voldoende zijn om de hypotheek (deels) af te lossen, zodat jouw nabestaanden niet met een zware financiële last worden achtergelaten. Wij kunnen je helpen bij het bepalen van het juiste verzekerde bedrag op basis van de hoogte van jouw hypotheek en individuele omstandigheden.

3. Flexibiliteit gedurende de looptijd: Het mooie van een overlijdensrisicoverzekering is dat het verzekerde bedrag gedurende de looptijd van de hypotheek kan variëren. Naarmate de hypotheek wordt afgelost, kan het verzekerde bedrag worden aangepast om aan de nieuwe financiële behoeften te voldoen. Dit zorgt voor flexibiliteit en de mogelijkheid om de verzekering aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals gezinsuitbreiding of afname van de hypotheekschuld.

4. Onze rol als hypotheekadviseur: Wij spelen een belangrijke rol bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Wij hebben de kennis en expertise om jou te begeleiden bij het vinden van de juiste verzekering die past bij jouw specifieke situatie en behoeften. Zo kunnen wij je helpen bij het vergelijken van verschillende verzekeringsmogelijkheden, het bepalen van het verzekerde bedrag en het afstemmen van de verzekering op jouw hypotheek.

Kortom, het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is een verstandige en verantwoordelijke stap bij het afsluiten van een hypotheek. Het biedt jou en jouw geliefden gemoedsrust en zorgt ervoor dat zij zich kunnen concentreren op het verwerken van een verlies zonder bijkomende financiële zorgen. Wij gaan graag met je in gesprek om de beste verzekeringsopties te verkennen en jouw hypotheekbescherming te versterken.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!
Bel: 053 74 00 110 | WhatsApp: 06 520 700 10
Mail: info@martinhollink.nl