fbpx
 

Meeverhuizen hypotheek

Hollink-Beeldmerk
Hypotheek meeverhuizen - De mogelijkheden

De mogelijkheden

Wanneer je gaat verhuizen zijn er grofweg twee mogelijkheden: een volledig nieuwe hypotheek afsluiten of je huidige hypotheek meenemen naar de nieuwe woning. Als je kiest voor het meenemen van je hypotheek, neem je de voorwaarden en rente van je oude hypotheek mee. Belangrijk om te weten is dat je de hypotheek zelf niet meeneemt, maar alleen de voorwaarden en rente. De geldverstrekker beoordeelt vervolgens of je de maandlasten van de nieuwe hypotheek kunt betalen en of de nieuwe woning voldoende waard is voor de hypotheekwaarde. Als dat het geval is, mag je de voorwaarden van je huidige hypotheek meenemen.

De voordelen

Het meenemen van je hypotheek kan voordelig zijn als de voorwaarden en/of het rentepercentage van je huidige hypotheek gunstiger zijn dan die van een nieuwe hypotheek. Als je jouw hypotheek afsloot in een periode met lagere hypotheekrentes dan nu, dan kan het voordelig zijn om je oude hypotheek mee te nemen. Zo profiteer je bij je nieuwe hypotheek ook van de lage rente op je huidige hypotheek.

Hogere koopsom

Let wel op: als je verhuist naar een woning met een hogere koopsom dan de resterende hypotheek op je oude huis, heb je vaak een tweede leningdeel nodig. Je sluit dan een tweede stukje hypotheek af bovenop de hypotheek die je voor je huidige huis hebt. Het is alleen mogelijk om je hypotheek mee te nemen als je bij dezelfde geldverstrekker blijft. Houd er rekening mee dat je een tweede hypotheekdeel ter aanvulling op je hypotheek over het algemeen alleen bij dezelfde aanbieder als je eerste hypotheek kunt afsluiten.

Hypotheek meeverhuizen - De voordelen
Hypotheek meeverhuizen - Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Of het verstandig is om je hypotheek mee te nemen, hangt vooral af van de voorwaarden die gelden voor je huidige hypotheek. En dan voornamelijk de rentetarieven. Als de rentetarieven op dit moment lager liggen dan toen je je hypotheek afsloot, dan kun je waarschijnlijk beter een nieuwe hypotheek afsluiten. Een voordeel daarvan is ook dat je bij het verhuizen iets aan je hypotheek kunt veranderen zonder dat daar een boete tegenover staat, zoals bij oversluiten normaal wel het geval is.

 

Benieuwd wat de verhuisregeling hypotheek voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Hollink Financieel Advies voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten over onze diensten?

“Doen wat je belooft.”

Dat in combinatie met onze Twentse nuchterheid verzekert jou ervan dat de zaken

die jij ons toevertrouwt tot in de puntjes wordt geregeld!